Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g butter, cut into pieces (3-4 cm), plus extra for greasing
- 100 g raw almonds
- 2 - 3 cm fresh ginger, peeled
- 100 g brown sugar (see Tips)
- 190 g buttermilk
- 2 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 210 g spelt flour (see Tips)
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 tbsp lemon juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1043.3 kJ / 248.3 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 20.8 g
- Vetten
- 14.8 g
- Verzadigd vet
- 6.3 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 172.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1h 30min
Moroccan bundt
1 godz. 20 min
Apple and date cake
1h 30min
Panforte
1h 30min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 godz. 15 min
Camille carrot and almond cakes
1h 10min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min
Gingerbread
1h 30min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Cranberry pistachio spiced muffins
50min
Caribbean carrot cake
2 Std. 10 Min
Quick almond biscuits
35min