Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 60 g blanched almonds
- 60 g coconut flour (see Tips)
- 80 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 140 g buckwheat flour (see Tips)
- 160 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 50 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g water
- 2 egg yolks
Filling
- 1 Granny Smith apple, peeled, cored and cut into quarters
- 40 g soft dark brown sugar
- 100 g dried cranberries
- 100 g raisins
- 50 g currants
- 30 g mixed peel
- 40 g dried blueberries
- ½ lemon, zest (no white pith) and juice
- ½ orange, zest (no white pith) and juice
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- ½ tsp ground nutmeg
- 60 g brandy
- 1 egg, lightly beaten, for brushing
- pure icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 725.7 kJ / 172.8 kcal
- Eiwitten
- 2.7 g
- Koolhydraten
- 22.9 g
- Vetten
- 7.9 g
- Verzadigd vet
- 4.3 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 14.2 mg
Alternatieve recepten
Almond shortcrust pastry
35min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 min
Red onion relish
50 min
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 min
Apple sponge pudding
1sa 20 dk
Gluten free shortbread
1sa 20 dk
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35min
Gluten free ANZAC biscuits
45 min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min