Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Polenta
- 20 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 480 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g coarse polenta (see Tips)
- 2 tsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp sweet paprika
- ½ tsp ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2002.5 kJ / 476.8 kcal
- Eiwitten
- 20.3 g
- Koolhydraten
- 54.3 g
- Vetten
- 19.9 g
- Verzadigd vet
- 11.4 g
- Vezels
- 1.4 g
- Natrium
- 420.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ricotta gnocchi
2 godz.
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Polenta
25 min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40 min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 godz. 30 min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 godz.
Courgette strudel
1h 20 min
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1h 50 min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Grilled eggplant dip
2 godz.