Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g ghee, plus extra, melted, for brushing (see Tips)
- 2 tbsp natural yoghurt
- 50 g water
- 1 tsp salt
Filling
- 8 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 100 g carrot, cut into quarters
- 100 g potato, cut into cubes (3 cm)
- 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves
- 100 g frozen green peas
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp black mustard seeds
- 10 - 20 fresh curry leaves
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 ½ tbsp lemon juice
- ¼ - ½ tsp salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 682.5 kJ / 162.5 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 17.5 g
- Vetten
- 8.6 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 275.5 mg
Alternatieve recepten
Tomato and lentil dahl
35 min
Sambhar
1 Std. 30 Min
Sabji (vegetable) curry
30min
Burfee
24 Std. 30 Min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Rogani kumbh
45min
Avial (vegetables in yoghurt)
30min
Amritsari dal
26 godz.
Aloo tikki
55min
Roti
2 Std.
Wholemeal crumpets
1 Std. 40 Min
Samosa with fresh tomato chutney
2 Std.