Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g ghee, plus extra, melted, for brushing (see Tips)
- 2 tbsp natural yoghurt
- 50 g water
- 1 tsp salt
Filling
- 8 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 100 g carrot, cut into quarters
- 100 g potato, cut into cubes (3 cm)
- 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves
- 100 g frozen green peas
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp black mustard seeds
- 10 - 20 fresh curry leaves
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 ½ tbsp lemon juice
- ¼ - ½ tsp salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 682.5 kJ / 162.5 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 17.5 g
- Vetten
- 8.6 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 275.5 mg
Alternatieve recepten
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Sliders with walnut or sweet potato patties
2h 15 min
Vegetable chilli
50 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Rava idli
2 Std. 40 Min
Samosas
1hod. 35min
Parathas
1 Std. 30 Min
Vegetable pilaf
1h
Biryani
1 Std. 25 Min
Potato karakari
50 min
Roti
2u.