Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g ghee, plus extra, melted, for brushing (see Tips)
- 2 tbsp natural yoghurt
- 50 g water
- 1 tsp salt
Filling
- 8 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 100 g carrot, cut into quarters
- 100 g potato, cut into cubes (3 cm)
- 2 fresh green chillies, trimmed and cut into halves
- 100 g frozen green peas
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp black mustard seeds
- 10 - 20 fresh curry leaves
- 1 ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp Kashmiri chilli powder
- 1 ½ tbsp lemon juice
- ¼ - ½ tsp salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 682.5 kJ / 162.5 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 17.5 g
- Vetten
- 8.6 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 275.5 mg
Alternatieve recepten
Sabji (vegetable) curry
30 min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15min
Sambhar
1 godz. 30 min
Pittu
3h
Lentil curry (dahl)
30 min
Cheese and spring onion galette
1h 15min
Broccoli mustard pasties
1sa 55 dk
Potato karakari
50 min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Masala bread rolls
1h 15min
Durban naan
1 godz. 45 min
Roti
2h