Beef Wellington (Ben) Metric
TM6 TM5

Beef Wellington (Ben) Metric

3.4 (8 beoordelingen)

Ingrediënten

Beef Wellington

  • 795 g beef tenderloin (2 pieces, 397.5 g ea.)
  • 100 g extra virgin olive oil
  • 60 g Dijon mustard
  • 2 garlic cloves, peeled
  • 45 g shallot, in pieces
  • 395 g brown mushrooms, fresh
  • 200 g button mushrooms, fresh
  • 1 tsp salt, to taste
  • ¼ tsp black pepper, ground, to taste
  • 5 sprigs thyme, fresh, leaves only
  • 8 slices prosciutto (approx. 100 g)
  • 85 g pâté, softened (optioneel)
  • 2 sheets puff pastry
  • 2 egg yolks, slightly beaten
  • 1 tsp fleur de sel

Sauce

  • 30 g olive oil
  • 30 g butter, unsalted
  • 200 g beef tenderloin, filet mignon, in pieces (4 cm)
  • 12 black peppercorns
  • 1 bay leaf, dried
  • 3 sprigs thyme, fresh, leaves only, plus extra to garnish
  • 755 g red wine, e.g. merlot or cabernet (1 bottle)
  • 2 tsp red wine vinegar
  • 500 g beef broth
    of 500 g water
  • ½ tsp salt
  • 2 tbsp cornstarch

Voeding
per 1 portion
Calorieën
3012 kJ / 720 kcal
Eiwitten
37 g
Koolhydraten
17 g
Vetten
49 g
Verzadigd vet
15 g
Vezels
3 g
Natrium
1510 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten