Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beef Wellington
- 795 g beef tenderloin (2 pieces, 397.5 g ea.)
- 100 g extra virgin olive oil
- 60 g Dijon mustard
- 2 garlic cloves, peeled
- 45 g shallot, in pieces
- 395 g brown mushrooms, fresh
- 200 g button mushrooms, fresh
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp black pepper, ground, to taste
- 5 sprigs thyme, fresh, leaves only
- 8 slices prosciutto (approx. 100 g)
- 85 g pâté, softened (optioneel)
- 2 sheets puff pastry
- 2 egg yolks, slightly beaten
- 1 tsp fleur de sel
Sauce
- 30 g olive oil
- 30 g butter, unsalted
- 200 g beef tenderloin, filet mignon, in pieces (4 cm)
- 12 black peppercorns
- 1 bay leaf, dried
- 3 sprigs thyme, fresh, leaves only, plus extra to garnish
- 755 g red wine, e.g. merlot or cabernet (1 bottle)
- 2 tsp red wine vinegar
-
500
g beef broth
of 500 g water - ½ tsp salt
- 2 tbsp cornstarch
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3012 kJ / 720 kcal
- Eiwitten
- 37 g
- Koolhydraten
- 17 g
- Vetten
- 49 g
- Verzadigd vet
- 15 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1510 mg
Alternatieve recepten
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 Std.
Beef Wellington (Ben)
10h 10min
Béarnaise sauce
15min
Chicken broth with bread dumplings
1h 5min
Mixed Paella (Hestan Cue™)
40 Min
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1h 5min
Béarnaise sauce
20 Min
Classic Zabaglione
15min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2h 40min
Hollandaise Sauce
15min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 Std. 15 Min