
Compatibele versies
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Beef cheeks
- 4 beef cheeks (approx. 800 g), trimmed
- vegetable oil for frying
- 180 g brown onion cut into wedges (1 cm)
- 150 g celery cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g carrot cut into pieces (2-3 cm)
- 120 g leek cut into pieces (2-3 cm)
- 2 sprigs fresh thyme leaves only
- 2 garlic cloves crushed
- 150 g red wine
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 500 g water
Roast baby onions
- 10 pickling onions unpeeled, cut into halves
- 1 tbsp vegetable oil
- salt to season
- 2 sprigs fresh thyme leaves only
Vanilla carrot purée
- 3 carrots (approx. 250 g), trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 50 g unsalted butter
- 150 - 200 g water to just cover carrots, plus extra if needed
- 2 pinches salt to taste
- 2 pinches ground black pepper to taste
- ½ vanilla bean seeds scraped and reserved
Thyme glazed carrots
- 16 baby carrots trimmed
- 30 g unsalted butter
- 3 sprigs fresh thyme leaves only
Brioche croutons
- 2 tbsp unsalted butter
- 50 g brioche bread, cut into small cubes (5 mm - see Tips)
- salt to season
- ground black pepper to season
- fresh thyme leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 718.6 kcal / 3018.1 kJ
- Eiwitten
- 50.1 g
- Vetten
- 39.3 g
- Koolhydraten
- 34.8 g
- Vezels
- 15.5 g
- Verzadigd vet
- 18.3 g
- Natrium
- 695.6 mg