Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 garlic cloves
- 200 g brown onions (approx. 2 onions), cut into quarters
- 30 g extra virgin olive oil
- 3 rindless bacon rashers, cut into cubes
- 1 carrot, cut into pieces (1 cm)
- 400 g tomato passata
- 20 g balsamic vinegar
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 500 g beef mince
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 200 g black bean spaghetti (see Tips)
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 400 g canned lentils (approx 220 g after draining), drained and rinsed
- Parmesan cheese, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2729.1 kJ / 649.8 kcal
- Eiwitten
- 56.5 g
- Koolhydraten
- 35.8 g
- Vetten
- 27.4 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 17.3 g
- Natrium
- 1522.5 mg
Alternatieve recepten
Cottage pie
1 godz. 30 min
Curried sausages and lentils
1h
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Mexican cottage pie
1 godz. 30 min
Quick chicken curry
35 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1hod. 10min
Meatloaf
1h 20min
Curry lamb soup (TM6)
5 Std. 10 Min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Lamb and quinoa stew
1h
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min
Pumpkin and ginger soup
35 min