Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spicy lime dipping sauce
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 lime, zested and juiced
- 2 tbsp tamari
- ½ tsp sesame oil
- 1 tbsp honey
- 60 g water
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into thin slices, plus extra for garnishing
Steamed rice balls
- 150 g jasmine rice
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces; plus green tops reserved separately, cut into thin slices, for garnishing
- 50 g canned water chestnuts
- 3 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 500 g pork mince
- ½ tsp salt
- ½ tsp fish sauce (gluten free)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 389.3 kJ / 92.7 kcal
- Eiwitten
- 6.5 g
- Koolhydraten
- 8.4 g
- Vetten
- 3.2 g
- Verzadigd vet
- 1.2 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 213.7 mg
Alternatieve recepten
Sushi salad
1sa
Brown rice salad
40 dk
Chicken and sweet corn soup
30 dk
Lime sherbet
4u. 15min
Miso chicken and rice
1h 30min
Long-grain white rice
40 dk
Jasmine rice
40 dk
Kung Pao chicken
1h 30min
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
Caribbean stew and steamed rice cups
9h 15min
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1h 25min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 dk