Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spicy lime dipping sauce
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 lime, zested and juiced
- 2 tbsp tamari
- ½ tsp sesame oil
- 1 tbsp honey
- 60 g water
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into thin slices, plus extra for garnishing
Steamed rice balls
- 150 g jasmine rice
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces; plus green tops reserved separately, cut into thin slices, for garnishing
- 50 g canned water chestnuts
- 3 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 500 g pork mince
- ½ tsp salt
- ½ tsp fish sauce (gluten free)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 389.3 kJ / 92.7 kcal
- Eiwitten
- 6.5 g
- Koolhydraten
- 8.4 g
- Vetten
- 3.2 g
- Verzadigd vet
- 1.2 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 213.7 mg
Alternatieve recepten
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1h
White basmati rice
40 min
Jasmine rice
40 min
Caribbean stew and steamed rice cups
9h 15min
Caramelised onion jam gravy
2u. 5min
Hoi sin sauce
15min
Wakame Butter
Geen beoordelingen
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5h 30 min
Boiled eggs
20min
Watermelon granita
6h 15min
Kaffir lime granita
40 min