Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken mousse
- 120 g thickened cream
- 2 tbsp dried porcini mushrooms
- hot water, for soaking
- 100 g fresh Swiss brown mushrooms
- 10 g unsalted butter
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 pinches salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 skinless chicken breast fillet, cut into pieces (2 cm - approx. 250 g)
- 1 egg
- 1 egg yolk
Crêpes
- 30 g unsalted butter
- 325 g milk
- 1 egg
- 150 g plain flour
Red wine jus
- 1 carrot, trimmed and cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- ½ leek, white part only, cut into pieces
- 1 onion, cut into quarters
- 20 g olive oil
- 1 dried bay leaf
- 3 sprigs fresh thyme
- 1 star anise
- 2 - 3 juniper berries
- 100 g Madeira wine
- 350 g red wine
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 1500 g water
Assembly
- 500 g puff pastry (see Tips)
- 500 g venison loin, or 2 smaller fillets placed one on top of each other (see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 egg, lightly beaten
Braised red cabbage
- 500 g red cabbage, thinly sliced
- 50 g unsalted butter
- 100 g red wine
- 50 g vinegar, raspberry
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 pinch sugar
Celeriac purée
- 400 - 450 g celeriac, cut into pieces (1 cm)
- 40 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g thickened cream
- 250 g milk
- salt, to taste
Caramelised eschalots
- 4 - 6 eschalots, cut into halves
- olive oil, for frying
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 6766.6 kJ / 1611.1 kcal
- Eiwitten
- 73.8 g
- Koolhydraten
- 96.3 g
- Vetten
- 98.5 g
- Verzadigd vet
- 54.3 g
- Vezels
- 22.6 g
- Natrium
- 1295.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Orange and passionfruit Eton mess
2h 50min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Salsa verde
5min
Pork in green pepper and cognac sauce
50 min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1 godz. 30 min
Marzipan
10min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min
Brandy Butter
10min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 godz. 10 min
Colcannon
40 min