Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 11.4 g
- Vetten
- 55.8 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 663.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.
Smoked trout pâté
3h 15 min
Oysters with lime granita
5 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Scallops and prawns with XO butter
50 min
Chicken and port pâté
1h 30 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min