Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 11.4 g
- Vetten
- 55.8 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 663.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chilli and garlic prawns
1sa 10 dk
Garlic prawns
25 min
Hearty seafood chowder
45min
Chicken and port pâté
1h 30min
Prawn salad with horseradish cream
1 godz.
Tomatoes with wasabi dressing
10 dk
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2h 50min
Scallops with pea purée
25 min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25 min
Smoked trout pâté
3h 15min
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Smoked salmon mousse
5min