Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 11.4 g
- Vetten
- 55.8 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 663.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Smoked trout pâté
3h 15min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Spiced pear jam and chorizo
1h 35 min.
Lemon and caper aioli
15 Min
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Salmon with fennel and apple salad
1 godz. 20 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Scallops with pea purée
25 min