
Compatibele versies
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- water for cooking noodles
- 2 garlic cloves
- 1 tsp dried chilli flakes
- 50 g shallots halved
- 60 g coconut oil
- 1 red pepper (approx. 150 g), sliced (1 cm)
- 140 g red onions sliced (1 cm)
- 100 g carrots peeled into ribbons
- 150 g sugar snap peas
- 200 g dried buckwheat soba noodles
- 15 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
- 50 g peanut butter (see tips)
-
45
g tamari
of light soy sauce - 20 g Korean chilli paste (gochujang)
- 40 g rice vinegar
- 10 g maple syrup
- 15 g lime juice
- 1 tsp sesame oil
- 280 g firm tofu
- 10 g fresh coriander leaves roughly chopped, plus extra for garnishing
- 2 sprigs fresh basil leaves only, roughly torn, plus extra for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 609 kcal / 2548 kJ
- Eiwitten
- 25 g
- Vetten
- 30 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Natrium
- 1129 mg