Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Houmous
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 30 g tahini
- 30 g olive oil
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp paprika
- 1 pinch ground cayenne pepper
Pancakes
- 35 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 130 g red peppers, cut in pieces
- 120 g gram flour (chickpea flour)
- 120 g water
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp garlic powder
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 tsp olive oil, for frying
Serving
- ½ avocado, flesh only, sliced
- 10 cherry tomatoes, halved
- 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3044 kJ / 728 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 64.3 g
- Vetten
- 39.4 g
Alternatieve recepten
Nut Balls with Tomato Sauce
50 Min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 Min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Pudla with Spinach and Paneer
1 Std.
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 Std. 15 Min