Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 87.7 g
- Vetten
- 26.6 g
- Verzadigd vet
- 17.1 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 144.8 mg
Alternatieve recepten
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25hod. 15min
Strawberry and meringue semifreddo
12 godz. 15 min
Crème anglaise
15min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Traditional crème brûlée
25h
Lemon delicious
1h 5min
Portuguese-style custard tarts
40min
Meringues
5h
Pavlova
6 Std.
Fruit coulis
10min