Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 87.7 g
- Vetten
- 26.6 g
- Verzadigd vet
- 17.1 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 144.8 mg
Alternatieve recepten
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Salted caramel sauce
40 dk
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Lemon meringue tarts
25 godz. 30 min
Cotton soft Japanese cheesecake
1 godz. 45 min
Choux pastry
2 Std.
Traditional crème brûlée
25h
Lemon curd (TM6)
15 min
Crème pâtissière
15 min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 Std. 25 Min
Portuguese-style custard tarts
40 dk
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min