Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 87.7 g
- Vetten
- 26.6 g
- Verzadigd vet
- 17.1 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 144.8 mg
Alternatieve recepten
Pavlova
6 Std.
Portuguese-style custard tarts
40 Min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Crème caramels
7hod. 45min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Bee sting cake
6h 50min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Blackberry meringue cake
3h 55 min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min