Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 30 g unsalted butter, chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
Salted caramel ice cream
- 500 g milk
- 150 g pouring (whipping) cream
- 25 g white sugar
- 5 egg yolks
- 1 tsp sea salt flakes
Hazelnut praline
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Crème brûlée
- 600 g pouring (whipping) cream
- 1 vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 50 g malt extract
- 50 g caster sugar
- 7 egg yolks
- water, for baking
- caster sugar, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3549.9 kJ / 845.2 kcal
- Eiwitten
- 9.3 g
- Koolhydraten
- 70.1 g
- Vetten
- 60.9 g
- Verzadigd vet
- 33.9 g
- Vezels
- 1.1 g
- Natrium
- 199.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Lemon meringue pie
3h
Vanilla ice cream
12h
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5)
2h
Crème pâtissière
15min
Crème Pâtissière
15min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)
3 godz. 35 min
Liquorice ice cream
8 godz. 30 min
Crème caramels
7u. 45min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 godz. 25 min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min
Meringues
5h