Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 150 g de lardons
- 50 g de vin blanc
- 450 g de petits encornets entiers, lavés et leur tête
- 400 g de petits artichauts frais et entiers, coupés en deux
- 10 brins de persil frais, ciselés
- du sel
- du poivre moulu
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1326 kJ / 317 kcal
- Eiwitten
- 26 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 15 g
Alternatieve recepten
Encornets à la provençale
55 min.
Sauce rouille
10 min.
Anneaux de calamar au vin rouge
1h
Calamars aux tomates, poivrons et paprika
45 min.
Seiche sauce au vin rouge
1h 5 min.
Seiche à l'ail et à la coriandre
1h 15 min.
Bourride
1h
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35min
Seiche à la sauce tomate
1h 15 min.
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20 min.
Mijoté d'encornet aux cornilles
5 godz. 15 min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1h 10 min.