Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La marinade (la veille)
- 1 clou de girofle
- ½ oignon
- 750 g de vin rouge (1 bouteille)
- 3 gousses d'ail
- 1 bouquet garni
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- 10 brins de persil frais, équeutés
- 20 g de cognac
- 3 carottes, coupées en rondelles
- ½ zeste d'orange râpé
- 5 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g de viande de bœuf (à bourguignon), détaillée en cubes (2 cm)
Le jour même
- 80 g de farine de blé
- 60 g d'huile d'olive
- 180 g d'oignons, coupés en deux
- 2 c. à café de sel
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2461.8 kJ / 588 kcal
- Eiwitten
- 44.5 g
- Koolhydraten
- 26.8 g
- Vetten
- 28.8 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Porc aux lentilles
1h 20 min
Sauté de veau aux olives
1h
Osso-buco cuisson lente
1h 50min
Oreillettes
3h 40min
La daube niçoise
13u. 20min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5hod. 30min
Joues de porc sous-vide au vin rouge
8 Std. 45 Min
Blanquette de veau cuisson lente
2 Std. 10 Min
Pissaladière
3h
Daube de l'Aubrac
17 Std. 30 Min
Ratatouille provençale
1h