Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Meringue
- 150 g icing sugar (see Tips)
- 2 tsp cornflour
- 4 egg whites (approx. 120 g)
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
- flaked almonds, for sprinkling
Raspberry jelly
- 12 gelatine leaves (titanium)
- cold water, for soaking
- 1000 g cranberry juice
- 80 g caster sugar
- 500 g frozen raspberries (see Tips)
Sponge cake
- butter, for greasing
- 60 g icing sugar
- 2 egg whites, room temperature
- ½ tsp natural vanilla extract
- 20 g hot water
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp cream of tartar
- 40 g cornflour
- 20 g plain flour (see Tips)
Mascarpone cream
- 600 g pouring (whipping) cream
- 40 g icing sugar
- 250 g mascarpone cheese
- 1 tsp natural vanilla extract
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1103.8 kJ / 262.8 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 27.7 g
- Vetten
- 15.5 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 100.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Apple crumble meringue slice
2h 45min
Yoyo slice
2h 30min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10min
Spiced Polish Christmas cake
99u. 30min
Poppy seed torte
5h
Brioche fruit tarts
4 Std.
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Almond and pear tart
40 min
Hazelnut meringue roulade
1h 30min
Torta Caprese
55min
Polish crêpes
3 Std. 35 Min