Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g olive oil
- 150 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices and segments separated
- 1 tsp mustard seeds
- 1 ½ tsp salt, plus extra to season
- 3 - 4 tsp curry powder (see Tips)
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- 500 g water
- 700 - 800 g cauliflower, cut into bite-sized pieces (3 cm)
- ground black pepper, to season
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 fresh long green chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 100 g natural yoghurt, plus extra to serve
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 g lemon juice
- 70 g dried apricots, cut into small pieces (5 mm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into small cubes (5 mm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 756.3 kJ / 180.1 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 15.1 g
- Vetten
- 8.1 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 6.9 g
- Natrium
- 620.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegetarian chilli
35 min
Caribbean curry
40min
Spicy cauliflower soup
20 min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 godz.
Sabji (vegetable) curry
30 min
Broccoli salad
10 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Indian kofta curry with broccoli rice
50 Min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Sweetcorn and black rice salad
1 godz.
Vegetable bake with goat's feta
1 godz. 30 min