Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cucumber salad
- ½ Chinese cabbage (wombok), cut into pieces
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 1 - 2 continental cucumbers, spiralised
- 1 carrot, spiralised
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 sprig fresh mint, leaves only
- 60 g roasted unsalted peanuts
Dressing
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- 1 fresh long red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 1 ½ tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 1 tsp shiro (white) miso paste
- 30 g lime juice
- 3 tsp coconut sugar
- 50 g Japanese pickled ginger, cut into julienne
- fresh coriander leaves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 471.1 kJ / 112.2 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 9.1 g
- Vetten
- 5.1 g
- Vezels
- 5.1 g
Alternatieve recepten
Colourful quinoa salad
40 min
Brown rice salad
40 min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 min
Miso coleslaw
20min
Layered Mexican dip
25 min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15 min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30min
Yasai miso ramen
35 min
Sweetcorn and black rice salad
1h
Satay noodle salad
35 min
Peanut and soba noodle slaw
20min