Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dressing
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice
- 90 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sumac, plus extra to serve
- 1 tsp ground cumin
Salad
- 9 sprigs fresh mint, leaves only
- 9 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g cauliflower, cut into florets (approx. 3 cm)
- 145 g red onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 2 Lebanese cucumbers, cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 230 g after draining)
- 200 g tomatoes, cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 tbsp white sesame seeds, toasted, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 718 kJ / 170.8 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 12.3 g
- Vetten
- 9.3 g
- Verzadigd vet
- 1.3 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 238.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Quinoa tabouli
12h 40min
Superfood salmon salad
1 Std. 5 Min
Quinoa salad with mango salsa
1h
Broccoli salad
10min
Beetroot salad
10min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h
Miso coleslaw
20 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15min
Cypriot grain salad
45min
Sweetcorn and black rice salad
1h