Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dressing
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice
- 90 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sumac, plus extra to serve
- 1 tsp ground cumin
Salad
- 9 sprigs fresh mint, leaves only
- 9 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 400 g cauliflower, cut into florets (approx. 3 cm)
- 145 g red onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 fennel bulb, trimmed and cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 2 Lebanese cucumbers, cut into small cubes (approx. 1 cm)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 230 g after draining)
- 200 g tomatoes, cut into pieces (approx. 1-2 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 1 tbsp white sesame seeds, toasted, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 718 kJ / 170.8 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 12.3 g
- Vetten
- 9.3 g
- Verzadigd vet
- 1.3 g
- Vezels
- 7 g
- Natrium
- 238.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15min
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Colourful quinoa salad
40min
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min
Lentil and mint salad
3 godz. 55 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 godz. 35 min
Miso coleslaw
20 min
Hommus
15 min