Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salad
- 100 g white quinoa (see Tips)
- 200 g red quinoa (see Tips)
- 850 g water, plus extra for soaking
- 1 carrot, cut into cubes (1 cm)
- 1 beetroot, cut into cubes (1 cm)
- 60 g frozen peas
- 50 g shelled pistachios, toasted
- 40 g dried cranberries (see Tips)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
Dressing
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 20 g honey
- 10 g red wine vinegar
- 40 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- feta cheese, crumbled, to serve (optional)
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1508.9 kJ / 359.3 kcal
- Eiwitten
- 9.7 g
- Koolhydraten
- 30.4 g
- Vetten
- 21.1 g
- Vezels
- 5.6 g
Alternatieve recepten
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h
Beetroot salad
10min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35 Min
Raw cauliflower tabouli
30min
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Colourful quinoa salad
40 Min
Superfood salmon salad
1h 5min
Broccoli salad
10min
Curried couscous, carrot and chickpea salad
15min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55min