Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salad
- 100 g white quinoa (see Tips)
- 200 g red quinoa (see Tips)
- 850 g water, plus extra for soaking
- 1 carrot, cut into cubes (1 cm)
- 1 beetroot, cut into cubes (1 cm)
- 60 g frozen peas
- 50 g shelled pistachios, toasted
- 40 g dried cranberries (see Tips)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only, roughly torn
Dressing
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp Dijon mustard
- 20 g honey
- 10 g red wine vinegar
- 40 g lemon juice
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- feta cheese, crumbled, to serve (optional)
- 2 limes, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1508.9 kJ / 359.3 kcal
- Eiwitten
- 9.7 g
- Koolhydraten
- 30.4 g
- Vetten
- 21.1 g
- Vezels
- 5.6 g
Alternatieve recepten
Superfood salmon salad
1 godz. 5 min
Spiced lentil vegetable soup
1 godz. 30 min
Sweet potato and grain salad
1 godz. 30 min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 dk
Crunchy carrot salad
10 dk
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Colourful quinoa salad
40 min
Tuscan bean soup
40 min
Beetroot salad
10 dk
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Mediterranean vegetable bake
50 min