Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 raw beetroots, peeled and cut into thin slices (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes, plus extra 2 pinches for dressing
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g boiling water
- 6 cm piece fresh ginger
- 150 g sweet potato
- sunflower oil (approx. 250 g), for shallow frying
- 1 garlic clove
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- alfalfa sprouts, to serve (optional)
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1002.1 kJ / 238.6 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 14.7 g
- Vetten
- 16.7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 645.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 min
Baked spinach and feta mushrooms
35 min
Colourful quinoa salad
40 min
Broccoli salad
10 Min
Coleslaw
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Shichimi togarashi oysters
1h 10 min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13sa
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 Min
Mixed grain salad with lemon and honey dressing
55 Min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10 min