Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 raw beetroots, peeled and cut into thin slices (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes, plus extra 2 pinches for dressing
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 500 g boiling water
- 6 cm piece fresh ginger
- 150 g sweet potato
- sunflower oil (approx. 250 g), for shallow frying
- 1 garlic clove
- 1 Lebanese cucumber, peeled, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground cumin
- alfalfa sprouts, to serve (optional)
- black sesame seeds, to serve (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1002.1 kJ / 238.6 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 14.7 g
- Vetten
- 16.7 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 645.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Prune and orange stuffing
10 Min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13h
Rosemary and eschalot gravy
30min
Coleslaw
10 Min
Cauliflower gratin
1h
Creamy tomato and basil soup
30min
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Parsnip and bean mash
25 min
Layered lamb curry
1h
Miso coleslaw
20 min
Simple gluten free herb gravy
20 min