
Compatibele versies
Buddha bowl aux falafels de lentilles, grenade et légumes variés
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 300 g de lentilles vertes sèches
Le jour même - les falafels
- 150 g d'oignons coupés en deux
- 1 c. à café de sel non raffiné de préférence
- 15 g de persil frais
- 15 g de coriandre fraîche
- 3 c. à café de cumin en poudre
- 2 c. à café de ras el-hanout
- 300 g d'huile de friture
Les légumes
- 200 g de carottes coupées en tronçons
- 300 g de chou blanc coupé en morceaux
- 400 g d'eau
- 300 g de brocoli détaillé en petites sommités
- 300 g de patates douces détaillées en dés (1 cm)
La sauce
- 2 yaourts nature
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de feuilles d'épinards frais
- ½ grenade égrainée
- 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
- 5 brins de ciboulette fraîche ciselés
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 728.7 kcal / 3022.7 kJ
- Eiwitten
- 18.2 g
- Vetten
- 53.3 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vezels
- 13.7 g