Artichoke Tart - Torta di carciofi

Artichoke Tart - Torta di carciofi

4.8 42 beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 1u. 20min
8 slices

Ingrediënten

Pastry
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    100 g
    vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • plain flour plus extra for dusting
    200 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • unsalted butter cold, diced
    100 g
  • milk
    50 g
  • egg white lightly beaten
    1
Filling
  • onions quartered
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter diced
    30 g
  • frozen spinach defrosted, drained
    100 g
  • medium eggs
    2
  • egg yolks from medium eggs
    2
  • double cream
    250 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • large black olives pitted
    100 g
  • tinned artichoke hearts large, drained, halved (drained weight)
    480 g

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 slice

Natrium 625.5 mg
Eiwitten 13.4 g
Calorieën 1896.2 kJ / 453.2 kcal
Vetten 32.2 g
Vezels 4.8 g
Verzadigd vet 18.7 g
Koolhydraten 29.9 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...