Steamed Pork Belly in Lotus Leaf

Steamed Pork Belly in Lotus Leaf

4.8 4 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 30min
6 portions

Ingrediënten

  • pork belly, with skin cut in thin slices (0.3 cm)
    400 g
  • light soy sauce
    10 g
  • oyster sauce
    10 g
  • dark soy sauce
    1 tsp
  • white pepper powder
    1 pinch
  • sugar
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • sesame oil
    ½ tsp
  • Chinese rose essence wine (mei gu lu)
    1 tsp
  • cornflour (starch)
    1 tsp
  • five-spice powder
    ¼ tsp
  • ginger juice (see tips)
    1 tbsp
    ¼ tsp baking soda
  • dried lotus leaf soaked in hot water to soften (see tips)
    1
  • fresh ginger shredded
    10 g
  • fresh lychee peeled, pitted
    20 - 24
  • water
    700 g

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Eiwitten 7.1 g
Calorieën 1669.4 kJ / 399 kcal
Vetten 37.7 g
Vezels 0.5 g
Koolhydraten 5.1 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...