Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g pork belly, with skin, cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
of ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf, soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger, shredded
- 20 - 24 fresh lychee, peeled, pitted
- 700 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Eiwitten
- 7.1 g
- Koolhydraten
- 5.1 g
- Vetten
- 37.7 g
- Vezels
- 0.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Pineapple Pork Ribs
1h 10 min
White Radish Pork Rib Soup
3u.
Salted Vegetables Duck Soup
2 godz. 5 min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1h 25 min
Braised Rice Wine Fish
20 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Yam Rice
45 min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min