Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g pork belly, with skin, cut in thin slices (0.3 cm)
- 10 g light soy sauce
- 10 g oyster sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 1 pinch white pepper powder
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese rose essence wine (mei gu lu)
- 1 tsp cornflour (starch)
- ¼ tsp five-spice powder
-
1
tbsp ginger juice (see tips)
of ¼ tsp baking soda - 1 dried lotus leaf, soaked in hot water to soften (see tips)
- 10 g fresh ginger, shredded
- 20 - 24 fresh lychee, peeled, pitted
- 700 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Eiwitten
- 7.1 g
- Koolhydraten
- 5.1 g
- Vetten
- 37.7 g
- Vezels
- 0.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lotus Leaf Glutinous Rice
1sa 35 dk
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1u. 50min
Tomato-egg soup
20min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Rice Wine Chicken
30 min
Yam Rice
45 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2u. 25min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5 min