Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 40 g shallots
- 10 g old ginger, cut in thin slices
- 1 cinnamon stick
- 1 star anise
- 20 g cooking oil
- 600 g whole chicken legs, (approx. 2 legs), preferably kampung chicken, cut in pieces (4-5 cm)
- 8 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed
- 500 g water
- 3 dried scallops, large-sized, soaked to soften
- 6 abalones, small-sized, soaked and cleaned (see tips)
- 1 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp light soy sauce
- 1 ½ tsp salt
- 1 ½ tsp dark soy sauce
- 1100 g chicken stock
- 200 g dried sea cucumbers, soaked to soften and cleaned, cut in pieces
- 15 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 50 g broccoli florets, boiled
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 686 kJ / 164 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 1527 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Lemon Chicken
25 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min
Drunken Herbal Prawns
4 godz. 55 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Stir Fried Whole Fish
20 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Dried Shrimp Sambal
55min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Nyonya Fish Maw Soup
1 godz. 10 min