Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 whole kampung chicken (1.2-1.4 kg)
- 3 tbsp salt
- ½ tbsp sand ginger powder (cekur)
- 2 slices dang gui (Chinese angelica root)
- 2 - 3 slices chuan xiong (Sichuan lovage)
- 30 g fresh ginger, cut in thin slices
- 4 sprigs spring onions, cut in 5 cm length
- 130 g shallots
- 20 g sesame oil
- 50 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp sesame seeds, toasted, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1858 kJ / 444 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Mapo tofu
15 min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Chicken porridge with century egg
30min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min
Salted Fish Pork Belly
30min
Hakka Yam Abacus
20min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25p
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Rice Wine Chicken
30min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 Min