Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 whole kampung chicken (1.2-1.4 kg)
- 3 tbsp salt
- ½ tbsp sand ginger powder (cekur)
- 2 slices dang gui (Chinese angelica root)
- 2 - 3 slices chuan xiong (Sichuan lovage)
- 30 g fresh ginger, cut in thin slices
- 4 sprigs spring onions, cut in 5 cm length
- 130 g shallots
- 20 g sesame oil
- 50 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp sesame seeds, toasted, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1858 kJ / 444 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1u. 50min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Rice Wine Chicken
30 min
Yam Rice
45 min
Chai Buey
1h 45 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10 min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1u. 50min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 Std. 15 Min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.