Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 whole kampung chicken (1.2-1.4 kg)
- 3 tbsp salt
- ½ tbsp sand ginger powder (cekur)
- 2 slices dang gui (Chinese angelica root)
- 2 - 3 slices chuan xiong (Sichuan lovage)
- 30 g fresh ginger, cut in thin slices
- 4 sprigs spring onions, cut in 5 cm length
- 130 g shallots
- 20 g sesame oil
- 50 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 tsp sesame seeds, toasted, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1858 kJ / 444 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 1 g
Alternatieve recepten
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 Std. 5 Min
Rice Wine Chicken
30 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Sesame Crème
10 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min
Braised pork belly
55 Min