Pompoenrisotto met spek
TM31 TM5 TM6

Pompoenrisotto met spek

4.2 (20 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 40 g Parmezaanse kaas, in blokjes (3 cm), plus extra geraspt om te garneren
  • 1220 g water
  • 300 g pompoen vlees, in stukken (2 cm)
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • ½ - 1 tl fijn zout
  • 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar believen
  • 30 g sjalotten
  • 100 g spek plakken, in dunne stukken
  • 40 g boter
  • 320 g risotto rijst (bv. Arborio of Carnaroli)
  • 60 g droge witte wijn
  • 1 el groentebouillonpasta
    of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • fijn zout naar believen
  • 60 g diepgevroren doperwtjes
    of 60 g verse groene erwten
  • verse bladpeterselie, alleen de blaadjes, om te garneren

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1452 kJ / 345 kcal
Eiwitten
10.2 g
Koolhydraten
47.2 g
Vetten
12.4 g
Vezels
2.4 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten