Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g uien, gehalveerd
- 20 g ongezouten boter
-
1000
g verse groene erwten
of 1000 g diepgevroren doperwtjes - 600 g water
-
1
el kippenbouillonpasta, huisgemaakt
of 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) -
200
g volle room
of 200 g zure room - 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar believen
- ½ tl fijn zout, naar believen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 778 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 8 g
Alternatieve recepten
Romige aspergesoep
25 min
Aardappel-preisoep
40min
Romige courgettensoep
25 min
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1h
Romige tomatensoep
25 min
Spookachtige groene oogbalsoep
30min
Romige vegan broccoli en kaas soep
1h 15 min
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35 Min
Zachte bloemkoolsoep
50min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35 Min
Zachte wortelsoep met venkel
40min