Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g uien, gehalveerd
- 20 g ongezouten boter
-
1000
g verse groene erwten
of 1000 g diepgevroren doperwtjes - 600 g water
-
1
el kippenbouillonpasta, huisgemaakt
of 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) -
200
g volle room
of 200 g zure room - 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar believen
- ½ tl fijn zout, naar believen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 778 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 8 g
Alternatieve recepten
Broccolisoep met volkoren croutons
40min
Romige courgettensoep
25min
Romige tomatensoep
25min
Eekhoorntjesbrood zout
5 min
Veelzijdige gladde soep
45 min
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Gembersoep met rode paprika
50 min
Romige aspergesoep
25min
Aardappel-preisoep
40min
Zachte wortelsoep met venkel
40min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 Std.
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 min