Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olijfolie
- 20 g ongezouten boter
- 60 g sjalot, in stukken (2-3 cm)
- 500 g bloemkoolroosjes (nettogewicht)
- 200 g aardappelen in stukken (1-2 cm)
- 600 g water
-
1
el groentebouillon
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- olijfolie
- 10 stengels verse bieslook, gesnipperd
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 828 kJ / 198 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 12.2 g
- Vetten
- 14.6 g
- Vezels
- 3.9 g
Alternatieve recepten
Zachte wortelsoep met venkel
40 Min
Romige tomatensoep
25 Min
Broccolisoep met volkoren croutons
40 Min
Pompoensoep
35 Min
Groentensoep
35 Min
Romige courgettensoep
25 Min
Romige champignonsoep
20 Min
Romige aspergesoep
25 Min
Romige erwtensoep
40 Min
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1 Std. 10 Min
Aardappel-preisoep
40 Min
Broccolisoep
15min