Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 heaped tsp cumin seeds
- 4 heaped tsp coriander seeds
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 30 g fresh coriander leaf, plus extra to garnish
-
50
g fresh coconut, cut in pieces (2-3 cm)
(optioneel)
of 3 Tbsp desiccated coconut (optioneel) - 80 g unsalted butter, diced
- 300 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
-
½ - ¾
tsp cayenne pepper, to taste
of 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded, to taste -
1000 - 1200
g pumpkin, deseeded, cut in 8 pieces with skin on
of 1000 - 1200 g butternut squash, deseeded, cut in 8 pieces with skin on - 300 g dried green lentils, or brown or Puy
- 1000 g water
- 250 - 300 g roasted red peppers, preserved, roughly diced (1-2 cm)
- 130 g crème fraîche (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1504 kJ / 358 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 10.3 g
Alternatieve recepten
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Quinoa Broth
35 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1hod. 30min
Coconut Creamed Kale
20 min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2 Std. 35 Min
Five Grain Porridge with Cardamom and Cinnamon Drizzle
30 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1hod.
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Watercress and Oat Soup
35 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min