Compatibele versies
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1500 g whole milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, finely grated zest only
Shortcrust Pastry
- 200 g plain flour
- 100 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- 60 g water, chilled
Filling
- 200 g fennel, core removed, quartered, fronds reserved for garnish
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp brown sugar
- 30 - 40 g Swiss chard, stalks removed, thinly sliced
- 16 green olives, pitted (optioneel)
- 2 large eggs
- 30 g whole milk
- 30 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
Pecorino Crisps
- 2 tsp dried fennel seeds
- 100 g pecorino cheese, cut in pieces (3 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1861 kJ / 443 kcal
- Eiwitten
- 1.5 g
- Koolhydraten
- 33.6 g
- Vetten
- 27.5 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45min
Shallot Tarte Tatin
2 Std.
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 Std. 15 Min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 Std. 40 Min
Lentil Moussaka
2h 20min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Carrot and Peanut Bake
55min
Lupini Cheese
2u. 45min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2h 50min