Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fruit Filling
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 100 g vanilla sugar
- 400 g cooking apples (e.g. Bramley) peeled, cored, cut in pieces (2 cm)
- 400 g pears, peeled, cored, cut in pieces (4 cm)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 star anise
- 200 g fresh blackberries
Topping
- 35 g crystallised ginger, diced
- 170 g plain flour, plus extra for dusting
- 75 g granulated sugar
- ¾ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp coarse sea salt
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 60 g buttermilk, plus extra for brushing
- 1 Tbsp Demerara sugar, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1316 kJ / 315 kcal
- Eiwitten
- 3.1 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 8.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Pear and Blueberry Crumble
45 Min
Upside-down Gingerbread with Pears
1sa
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1sa
Applesauce Cake
1sa 15 dk
Apple Crumble Cake
1h 10min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35 dk
Peach and Plum Fruit Cobbler
1sa
Lemon Delicious
50min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1sa
Pear Crumble with Coconut and Hazelnuts
50min
Rhubarb Crumble
55min