Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fruit Filling
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 100 g vanilla sugar
- 400 g cooking apples (e.g. Bramley) peeled, cored, cut in pieces (2 cm)
- 400 g pears, peeled, cored, cut in pieces (4 cm)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 star anise
- 200 g fresh blackberries
Topping
- 35 g crystallised ginger, diced
- 170 g plain flour, plus extra for dusting
- 75 g granulated sugar
- ¾ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp coarse sea salt
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 60 g buttermilk, plus extra for brushing
- 1 Tbsp Demerara sugar, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1316 kJ / 315 kcal
- Eiwitten
- 3.1 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 8.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Coffee and Walnut Cake
1u. 10min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Pear Frangipane
1h 30min
Diggers
1u. 5min
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Banana Blondies
40min
Brioche Berry Pudding
1h
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Blueberry Scones with Honey and Walnut Butter
30min
Ginger Flapjacks
1h 30min
Raspberry Peach Crumb Cake
2h