Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Fruit Filling
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 100 g vanilla sugar
- 400 g cooking apples (e.g. Bramley) peeled, cored, cut in pieces (2 cm)
- 400 g pears, peeled, cored, cut in pieces (4 cm)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 star anise
- 200 g fresh blackberries
Topping
- 35 g crystallised ginger, diced
- 170 g plain flour, plus extra for dusting
- 75 g granulated sugar
- ¾ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp coarse sea salt
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 60 g buttermilk, plus extra for brushing
- 1 Tbsp Demerara sugar, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1316 kJ / 315 kcal
- Eiwitten
- 3.1 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 8.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1 Std. 30 Min
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3 Std.
Simnel Cake
3 Std.
Rhubarb Crumble
55 Min
Cappuccino Cake
2 Std.
Blackberry Crumble
35min
Peach and Plum Fruit Cobbler
1 Std.
Pear, Rhubarb and Red Fruit Crumble Tart
1 Std. 30 Min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min
Blueberry Bakewell Traybake
1 Std. 30 Min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min