Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g cashews, for frosting (see Tips)
- water, for soaking
Carrot cake
- 40 g extra virgin coconut oil, melted, plus extra for greasing
- 70 g walnuts
- 150 g cashews (see Tips)
- 50 g shredded coconut (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground nutmeg, plus extra for dusting
- 1 orange, zested, no white pith and juiced (approx. 60 g)
- 60 g rolled oats
- 500 g carrot, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g pitted Medjool dates
- 80 g sultanas
Cashew lemon frosting
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 130 g coconut cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp raw honey
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1716.8 kJ / 408.8 kcal
- Eiwitten
- 9.1 g
- Koolhydraten
- 26.7 g
- Vetten
- 28.6 g
- Verzadigd vet
- 10.7 g
- Vezels
- 6.7 g
- Natrium
- 32.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cauliflower "fried" rice
45min
Lemon tart
2h 15min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Raw pineapple and turmeric cake
5 Std. 20 Min
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Raw apple pie
3 Std. 25 Min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 Std. 5 Min
Blueberry crumble slice
1 Std. 15 Min
Dairy free coconut caramel ice cream with crêpes
8hod. 20min
Raw chocolate beetroot cake
2h 15min
Gluten free fruit and nut loaf
55min
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min