Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Master stock
- 1000 g water
- 70 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- 20 g Shaoxing wine
- ½ tsp salt
- ½ cinnamon quill
- 1 star anise
- 1 tsp fennel seeds
- 2 whole cloves
- 1 piece orange peel (4 x 3 cm), no white pith
Chicken
- 800 g chicken winglets, skin on
- 150 g rice wine vinegar
- 1 tbsp molasses
- 1 tbsp Chinese five spice
Salad
- 200 g carrots, cut into thirds
- 4 spring onions/shallots, white parts only, cut into thirds
- 120 g radishes
- 200 g daikon, peeled and cut into cubes (3 cm)
- 1 fresh green chilli, cut into halves and deseeded
- 1 fresh red chilli, cut into halves and deseeded
- 1 bunch fresh coriander, leaves only
- 40 g rice wine vinegar
- 20 g light soy sauce
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp sesame oil
- ½ tsp ground white pepper
- 50 g roasted unsalted peanuts
- 1 tbsp sesame seeds
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 2749 kJ / 654.5 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 17 g
- Vetten
- 44.5 g
- Verzadigd vet
- 12.5 g
- Vezels
- 8.2 g
- Natrium
- 1890.8 mg
Alternatieve recepten
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Hazelnut Bavarian
6h 25 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Beef rendang
1h 55 min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Ginger chicken wings
40min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1h 5 min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Pork belly with spring onions
1h 10 min