Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 50 g eschalots
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 dried bay leaf
- 300 g chorizo sausage, skin removed and sausage cut into slices (5 mm)
- 100 g alcoholic apple cider
- 30 g tomato paste
- ½ tsp salt
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 150 g prawn cutlets, de-veined and cut into pieces, if large
- crusty bread, to serve
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing (optional)
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1090.5 kJ / 259.7 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 4.4 g
- Vetten
- 18.9 g
- Verzadigd vet
- 6.3 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 972.2 mg
Alternatieve recepten
Steak tartare
10 Min
Chilli and garlic prawns
1 Std. 10 Min
Patatas bravas with chorizo
1h 20min
Pork fillet with chilli and coconut relish
45min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30min
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
30min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4h 20min
Chilli mussels with risoni
35min
Pimm's sabayon with strawberries
20min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Prawn saganaki with feta
35min