Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp chilli powder (optional)
- ½ tsp ground fennel seed
- 50 g olive oil
- 800 g canned black beans, drained (approx. 500 g after draining)
- 80 g tomato paste
- 200 g water
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- sour cream, to serve (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1069 kJ / 254.5 kcal
- Eiwitten
- 8.6 g
- Koolhydraten
- 23.7 g
- Vetten
- 14.9 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 9.2 g
- Natrium
- 551.3 mg
Alternatieve recepten
Vegetarian chilli
35 min
Ancho chilli and black bean stew
40min
Tomato and lentil dahl
35 min
Smoky chipotle beans
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Refried beans
10 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Hearty lentil chilli
50min
Rendang curry
30 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min