Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g water
- 1000 g potatoes, peeled and cut into pieces (2 -3 cm)
- ½ brown onion
- 2 garlic cloves
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed and cut into halves, deseeded if preferred
- 1 pandan leaf, tied into a knot
- ½ tsp fenugreek seeds
- 1 cinnamon quill
- ¼ tsp ground turmeric
- 5 fresh curry leaves
- 100 g coconut milk
- 100 g coconut cream
- 1 tsp salt, to taste
- 1 - 2 tbsp lime juice, to taste
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 774.5 kJ / 184.3 kcal
- Eiwitten
- 5.1 g
- Koolhydraten
- 23.5 g
- Vetten
- 6.4 g
- Verzadigd vet
- 5.3 g
- Vezels
- 4.8 g
- Natrium
- 391.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gobi masala
30 dk
Sabji (vegetable) curry
30 dk
Bombay aloo
40 min.
Sambhar
1 godz. 30 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 dk
Lentil curry (dahl)
30 dk
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Chhole (chickpea curry)
35 min.
Rogani kumbh
45 min
Aloo tikki
55 min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Tomato and lentil dahl
35 min.