Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g buckwheat groats
- cold water, for soaking
- 300 g fennel bulb, trimmed and cut into quarters
- 200 g carrots, cut into pieces (4 cm)
- 1 celery stalk, cut into pieces (4 cm)
- 1 green apple, cored and cut into quarters
- 2 tbsp lemon juice
- 2 spring onions/shallots, cut into pieces (4 cm)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 tsp sumac
- 2 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 pinches salt
- 1 pinch ground black pepper
- 20 g slivered almonds
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 489.1 kJ / 116.5 kcal
- Eiwitten
- 2.4 g
- Koolhydraten
- 10.7 g
- Vetten
- 6.3 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 65.8 mg
Alternatieve recepten
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Oatcakes with Moroccan hommus
50 min
Fennel, freekeh and orange salad
2u. 25min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 min
Beetroot salad with raita dressing
35 min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2u. 25min
Quark and herb spread
5min
Quinoa crumbed fish with slaw
2h
Fresh fennel salad
10min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 godz. 35 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min