Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
TM6 TM5 TM31

Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake

4.2 (27 beoordelingen)

Ingrediënten

Frosting

  • 300 g raw cashew nuts
  • 415 g water
  • 1 lemon, zest only, no white pith
  • 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
  • 3 tbsp coconut oil
  • 5 pitted dates
  • 1 tbsp pure maple syrup

Raspberry sauce

  • 250 g fresh raspberries
  • 3 tbsp caster sugar

Sponge

  • 200 g coconut oil, plus extra for greasing
  • 200 g almond milk
  • 2 tsp apple cider vinegar
  • 2 tbsp chia seeds
  • 250 g raw sugar
  • 2 tsp instant granulated coffee
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 250 g plain flour
  • 30 g cocoa powder (70% cocoa)
  • 1 tsp bicarbonate of soda
  • 2 tsp baking powder
  • 1 pinch salt

Assembly

  • 50 g shelled unsalted pistachio nuts
  • 125 g fresh raspberries

Voeding
per 1 portion
Calorieën
2522.8 kJ / 600.7 kcal
Eiwitten
8.8 g
Koolhydraten
56 g
Vetten
37.6 g
Verzadigd vet
5.6 g
Vezels
6.8 g
Natrium
186 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten