Een wereld vol curry

Ontdek een wereld van grenzeloze smaken

Niets lekkerder - of troostender - dan een bord dampende curry. Langzaam gegaarde kruiden en intense, rijke, gelaagde smaken verleiden u met aromatische geuren. Het is het soort voedsel dat uw smaakpapillen wakker maakt en uw hart verwarmt, en u meeneemt op een avontuur rond de wereld vanuit uw keuken door de vele mogelijke variaties op dit basisgerecht.

Een tussenlanding in Zuidoost-Azië

Kokosmelk bezorgt Zuidoost-Aziatische curry’s hun typische fluwelige smaak die verrijkt wordt met pikante chilipepers, koriander en knoflook, maar zonder de typische komijn uit de Indiase curry’s.

Iedereen instappen voor India

De bekendste bestemming van ons virtueel curry-avontuur is wellicht India, waar sterke specerijen zoals kardemom, kruidnagel, garam masala, kurkuma en fenegriek onze zintuigen strelen.

Indiase gerechten, nu nog simpeler

Dankzij de Thermomix® kunt u moeiteloos uw favoriete Indiase gerechten bereiden. Gebruik de Kneedstand voor naan en chapati, de Rijstkokerstand voor de perfecte basmati, en gebruik hem om uw favoriete specerijenmengsels te mixen en roosteren, snel ingrediënten fijn te hakken voor chutneys of zelfgemaakte currypasta’s, melk perfect op te warmen voor zelfgemaakte paneer … en nog veel meer!

Een tocht door het Midden-Oosten

Midden-Oosterse curry’s zijn vaak droge curry’s die in kleinere hoeveelheden worden bereid, zodat de saus kan verdampen en de specerijen als het ware op het vlees vastkleven. Sumak, kruidnagel, nootmuskaat en anijs geven deze typische gerechten pit.

Creëer uw eigen avontuur

Stevige, hartige curry’s vallen altijd in de smaak, dus schrik er niet voor terug om te experimenteren met verschillende specerijen en graden van pittigheid. U kunt veel smaak creëren met eenvoudige ingrediënten en combineren met om het even welke proteïnebron of groente om uw creaties in de verf te zetten.

Dit is pas het begin van uw curry-avontuur

Al onze curry-recepten