Koken voor één op deze Valentijnsdag

Romantiseer jezelf met sappige hapjes voor alleenstaanden op deze Valentijnsdag

Alleenstaand zijn op Valentijnsdag betekent niet dat je jezelf niet kunt trakteren op een overvloedige maaltijd - of tien! Het is tenslotte een feest van de liefde, en hoe kun je jezelf beter verwennen dan met een overvloedig ontbijt, een luxueuze lunch en een verrukkelijk diner dat jou viert. En het beste van alles is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de eetvoorkeuren van anderen en dat je je niet ongerust hoeft te maken als je een tweede portie wilt! Dus laat je boodschappenlijstje een liefdesbrief zijn en begin met het plannen van een verwendag voor ondergetekende. Reserveren is niet nodig.

Maak er een gedenkwaardige ochtend van

Verras jezelf met een onvergetelijke start van de dag door te genieten van een smorgasbord van speciale lekkernijen. Denk aan Belgische wafels overgoten met fruit, eggs benedict besprenkeld met weelderige Hollandaise, een stapel chocolate chip pancakes en diverse toasts. Het gebruik van verse ingrediënten is het geschenk dat blijft geven, want ze kunnen in meerdere gerechten worden gebruikt, dus ga naar de plaatselijke boerenmarkt, kaaswinkel of slagerij om een groot aantal hapjes voor elke maaltijd mee te nemen.

Luieren tijdens een lange lunch

Maak je agenda leeg en schuif aan voor een middagje feestelijk snacken. Waan je op een tropisch eiland en geef jezelf toestemming om van alles te proeven. Calorieën tellen niet op vakantie. Dat is de regel.

Lekker eten vanuit je keuken

Vermijd overboekte restaurants en drukke mensenmassa's die eten van een saai vooraf vastgesteld menu en verander je keuken in een feest voor de zintuigen. Zet wat muziek aan, dim de lichten, en smul van een buffet van hapjes, allemaal speciaal door jou uitgezocht.

Vergeet het dessert niet

Valentijnsdag zou niet compleet zijn zonder dessert, dus zorg dat je ruimte overhoudt om jezelf te overladen met allerlei verleidelijke lekkernijen. En niemand houdt je tegen om de festiviteiten de hele week door te laten gaan, dus bak in batches en vries de rest in om jezelf er elke dag aan te herinneren dat je geluk hebt met… jezelf.