Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salsa
- 40 g uien, in vieren gesneden
- 5 takjes verse koriander, in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- 1 verse jalapeñopeper, gehalveerd, ontdaan van zaadjes (optioneel)
- 200 g kerstomaten, gehalveerd, pitjes verwijderd
- 20 g limoensap
- 1 avocado (ca. 140 g), in vieren gesneden
- ½ tl zeezout
- 2 snuifjes zwarte peper, gemalen
Roereieren en afwerking
- 40 g uien, in vieren gesneden
- 10 g olijfolie, plus 1 eetlepel om te bakken
- 100 g rode paprika (ca. 1 paprika), in vieren gesneden
- ¼ tl tijm, gedroogd
- ¼ tl oregano, gedroogd
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl cayennepeper, gemalen
- ¼ tl paprikapoeder
- 1 snuifje gedroogde chilivlokken (optioneel)
- 2 rauwe varkensworsten, overlangs gehalveerd (zie tip)
- 4 eieren Europese maat (63-73 g) (van kip)
- ¼ tl zeezout
- 1 snuifje zwarte peper, gemalen
- 15 g boter, in blokjes gesneden
- 50 g halfvolle melk
- 4 tarwebloem tortilla's, volkoren
- 2 el verse korianderbladeren, grof gehakt, voor de garnering
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2147 kJ / 515 kcal
- Eiwitten
- 19 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 31 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spiesje van konijn, appel en pruim
Geen beoordelingen
Gevulde seitanrol met champagnerijst
Geen beoordelingen
Kimchi
Geen beoordelingen
Vegan jus
40min
Curry-wortelbrood
1 godz. 5 min
Kip in adobo saus met puree van bakbananen
Geen beoordelingen
Gevulde kroketten
Geen beoordelingen
Aardappel- en gedroogde champignonsoep
Geen beoordelingen
Verse zomerse loempia’s
30min
Antioxidantenboost
10min
Detoxsapje met appel en peer
10min
Vanillesaus (crème anglaise)
10min