
Apparaten en accessoires
Boeddha bowl met kip
Voorbereiding. 35min
Totaal 1u.
4 porties
Ingrediënten
Gekookte rijst
-
water1000 g
-
zout1 ½ tl
-
olijfolie20 g
-
rijst, voorgekookt250 g
Versnipperde kip
-
sojasaus2 el
-
sesamolie, geroosterd1 el
-
kippenborst, ontveld en ontbeend 1-2 borsten, in lange repen gesneden (3 cm dik)250 g
Groenten
-
wortelen geschild (1-2 wortelen)120 g
-
avocado stevig, geschild, in helften of kwarten gesneden (1 avocado)200 g
-
pruimtomaten stevig, die in hun geheel in de invoeropening passen (2 tomaten)180 - 200 g
-
rode ui in de lengte doormidden gesneden (½- 1 ui)100 g
-
komkommer geschild of ongeschild, uiteinden verwijderd200 g
-
little gem sla gewassen en gedroogd (ongeveer 2 slaharten), gehalveerd om in de invoeropening te passen160 g
Yoghurt koriander saus
-
verse koriander alleen blaadjes, plus extra voor de garnering7 takjes
-
zout½ tl
-
vers gemalen zwarte peper3 snuifjes
-
yoghurt gewoon, ongezoet250 g
-
mayonaise100 g
-
geroosterd en ongezouten cashewnoten4 el
Voeding per 1 portie
Calorieën
800 kcal /
3350 kJ
Eiwitten
27 g
Vetten
47 g
Koolhydraten
62 g
Vezels
7.2 g
Verzadigd vet
14 g
Natrium
899 mg
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Cutter
15 recepten
Benelux
Benelux