Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gekookte rijst
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
-
20
g olijfolie
of 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) - 250 g rijst, voorgekookt
Versnipperde kip
- 2 el sojasaus
-
1
el sesamolie, geroosterd
of 1 el olijfolie - 250 g kippenborst, ontveld en ontbeend, 1-2 borsten, in lange repen gesneden (3 cm dik)
Groenten
- 120 g wortelen, geschild (1-2 wortelen)
- 200 g avocado, stevig, geschild, in helften of kwarten gesneden (1 avocado)
- 180 - 200 g pruimtomaten, stevig, die in hun geheel in de invoeropening passen (2 tomaten)
- 100 g rode ui, in de lengte doormidden gesneden (½- 1 ui)
- 200 g komkommer, geschild of ongeschild, uiteinden verwijderd
- 160 g little gem sla, gewassen en gedroogd (ongeveer 2 slaharten), gehalveerd om in de invoeropening te passen
Yoghurt koriander saus
- 7 takjes verse koriander alleen blaadjes, plus extra voor de garnering
- ½ tl zout
- 3 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- 250 g yoghurt gewoon, ongezoet
- 100 g mayonaise
- 4 el geroosterd en ongezouten cashewnoten
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3350 kJ / 800 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 47 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 899 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zeevruchtennat met champagne
Keine Bewertungen
Komkommersalade met dille
10 min
Thaise nachos
Keine Bewertungen
Ovengebakken groentechips
Keine Bewertungen
Dadel curry dip
5 min
Aardappeltortilla met chorizo
50 min
Lactosevrije tiramisu
Keine Bewertungen
Vegetarische Wellington
2h 10min
Hornazo
Keine Bewertungen
Glühwein
15 Min
Cashew- en kokosmelk
10 min
Avocadomayonaise
15 Min