Aardappelsoep met curry

Aardappelsoep met curry

4.8 6 beoordelingen
Voorbereiding. 5min
Totaal 35min
4 porties

Ingrediënten

Aardappelen schillen
  • bloemige aardappelen ongeschild (passend in de opening van het mengbeker deksel)
    700 g
  • water
    600 g
Aardappelsoep met curry
  • uien gehalveerd
    120 g
  • wortelen in stukken
    120 g
  • teentjes knoflook
    2
  • olijfolie
    30 g
  • baconblokjes (optioneel)
    200 g
  • currypoeder
    1 el
  • water
    800 g
  • groentebouillonpasta
    2 tl
    2 tl kippenbouillonpasta
  • gedroogd laurierblad
    1
  • gedroogde marjolein
    1 el
  • pimentbessen (optioneel)
    3
  • Dijon mosterd
    1 el
  • gemalen nootmuskaat
    ½ tl
  • zout
    1 tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • room, min. 30% vet
    60 - 80 g
    80 - 100 g kokosmelk, uit blik
  • verse peterseliebladeren grof gehakt, om te bestrooien
  • brood (optioneel) in plakjes gesneden, om op te dienen
  • room, min. 30% vet om te besprenkelen

Voeding per 1 portie

Calorieën 293.4 kcal / 1227.3 kJ
Eiwitten 4.9 g
Vetten 14.7 g
Koolhydraten 37.7 g
Vezels 6.3 g
Verzadigd vet 5.2 g
Natrium 674 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...