Aardappelsoep met curry
TM6

Aardappelsoep met curry

4.0 (1 beoordeling)

Ingrediënten

Aardappelen schillen

  • 700 g bloemige aardappelen, ongeschild (passend in de opening van het mengbeker deksel)
  • 600 g water

Aardappelsoep met curry

  • 120 g uien, gehalveerd
  • 120 g wortelen, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g olijfolie
  • 200 g baconblokjes (optioneel)
  • 1 el currypoeder
  • 800 g water
  • 2 tl groentebouillonpasta
    of 2 tl kippenbouillonpasta
  • 1 gedroogd laurierblad
  • 1 el gedroogde marjolein
  • 3 pimentbessen (optioneel)
  • 1 el Dijon mosterd
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 60 - 80 g room, min. 30% vet
    of 80 - 100 g kokosmelk, uit blik
  • verse peterseliebladeren, grof gehakt, om te bestrooien
  • brood, in plakjes gesneden, om op te dienen (optioneel)
  • room, min. 30% vet, om te besprenkelen

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1227.3 kJ / 293.4 kcal
Eiwitten
4.9 g
Koolhydraten
37.7 g
Vetten
14.7 g
Verzadigd vet
5.2 g
Vezels
6.3 g
Natrium
674 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 83 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten

Alles tonen