
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g korte korrel rijst japonica
- 20 g olie
- 1 teentje knoflook
- 250 g varkensvlees stukken, pezenvrij, zonder been in reepjes (1 cm x 3-4 cm), drooggedept met keukenpapier
- 410 g water en iets meer om de rijst te dekken
-
5
g Shaoxing rijstwijn (optioneel)
of 5 g rijstazijn (optioneel) - 10 g lichte sojasaus
- 5 g donkere sojasaus
- 10 g oestersaus
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 10 g zwarte azijn Chinkiang
- ½ - 1 tl gemalen witte peper
- 10 - 12 shiitake, vers
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 469 kcal / 1962.4 kJ
- Eiwitten
- 16.7 g
- Vetten
- 19.1 g
- Koolhydraten
- 56.8 g
- Vezels
- 1.9 g
- Verzadigd vet
- 5.4 g
- Natrium
- 901.5 mg