Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g korte korrel rijst, japonica
- 20 g olie
- 1 teentje knoflook
- 250 g varkensvlees stukken, pezenvrij, zonder been, in reepjes (1 cm x 3-4 cm), drooggedept met keukenpapier
- 410 g water, en iets meer om de rijst te dekken
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
-
10 - 12
verse shiitakes, in plakjes (± 1 cm)
of 10 - 12 gedroogde shiitakes, ± 20 min. geweekt voor het koken, uitgelekt, in plakjes (± 1 cm) -
5
g Shaoxing rijstwijn (optioneel)
of 5 g rijstazijn (optioneel) - 10 g zwarte azijn, Chinkiang
- 10 g lichte sojasaus
- 5 g donkere sojasaus
- 10 g oestersaus
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- ½ - 1 tl gemalen witte peper
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1962.4 kJ / 469 kcal
- Eiwitten
- 16.7 g
- Koolhydraten
- 56.8 g
- Vetten
- 19.1 g
- Verzadigd vet
- 5.4 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 901.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1 godz. 10 min
Gerookte Mexicaanse bonensoep
Pas d’évaluation
Spaanse risotto
40 min
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30 min
Zwarte rijst met mosselen, ontbijtspek en kerstomaten
50 min
Gebakkrans met geroosterde groenten
1h 40min
Zoetzure dhal
Pas d’évaluation
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3h
Rijst met rundvlees en broccoli
50 min
Groentencurry met rijst
Pas d’évaluation
Risotto met Parmezaanse kaas
40 min
Cholent
Pas d’évaluation