Vijfkruiden varkensvlees met rijst
TM6

Vijfkruiden varkensvlees met rijst

4.8 (4 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 250 g korte korrel rijst, japonica
  • 20 g olie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g varkensvlees stukken, pezenvrij, zonder been, in reepjes (1 cm x 3-4 cm), drooggedept met keukenpapier
  • 410 g water, en iets meer om de rijst te dekken
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 10 - 12 verse shiitakes, in plakjes (± 1 cm)
    of 10 - 12 gedroogde shiitakes, ± 20 min. geweekt voor het koken, uitgelekt, in plakjes (± 1 cm)
  • 5 g Shaoxing rijstwijn (optioneel)
    of 5 g rijstazijn (optioneel)
  • 10 g zwarte azijn, Chinkiang
  • 10 g lichte sojasaus
  • 5 g donkere sojasaus
  • 10 g oestersaus
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • ½ - 1 tl gemalen witte peper

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1962.4 kJ / 469 kcal
Eiwitten
16.7 g
Koolhydraten
56.8 g
Vetten
19.1 g
Verzadigd vet
5.4 g
Vezels
1.9 g
Natrium
901.5 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten