Tomaten

Tomaten zijn een van de meest veelzijdige ingrediënten. Ze kunnen worden gebruikt in warme of koude gerechten, zijn te combineren met zoet of hartig, en zijn er in vele smaken, vormen en maten.

Zomergerechten met tomaat

Feiten over de tomaat

Wist u dat tomaten vol zitten met voedingsstoffen? En dat Thermomix u het meeste voordeel uit een aantal daarvan laat halen? Zo zijn tomaten rijk aan het antioxidant lycopeen. Warmte maakt het makkelijker te absorberen, dus profiteer van in Thermomix gemaakte tomatensauzen en soepen, zoveel u wilt! Vermijd het pellen van tomaten, omdat het velletje vol zit met vezels, en gebruik in plaats daarvan de Thermomix mixer voor soepele en toch gezonde resultaten. En als u de tomaten rauw eet in een Gazpacho, profiteert u het meeste van de vele vitamines. Bewaar rijpe tomaten in een koele ruimte, zoals de kelder of de koelkast.

Tomaten voor doordeweek

Tros-, cherry- en vleestomaten

Tomaten zijn er in vele soorten, kleuren en maten. Standaard tomaten zijn het meest veelzijdig, en zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Kies trostomaten voor het koken omdat ze minder water bevatten, wat zorgt voor een intensere smaak. Cherrytomaten zijn de zoetste, en geschikt voor salades of sauzen. Vleestomaten zijn groot en sappig, zowel rauw als gekookt smaken ze heerlijk. Groene tomaten zijn een variant die ook als ze rijp zijn groen blijven, u moet ze niet rauw eten. Gele tomaten zijn hetzelfde als rode, maar ze geven kleur aan uw saladeschaal!

Snelle en verse tomatenrecepten

Gemaakt voor saus

Een favoriete toepassing voor tomaten is in pastasaus. Ontdek meer over pastasauzen, met of zonder tomaten, door ons artikel te lezen.

Alles over sauzen