
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 50 g uien in helften gesneden
-
30
g ongezouten boter
of 30 g olijfolie - 700 g tomaten in helften gesneden
- 70 g tomatenpuree (geconcentreerd)
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
-
1
tl gedroogde oregano
of 1 tl gedroogde pizza kruidenmix - 500 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l)
of 1 groentebouillonpasta, huisgemaakt - 100 g room
- 2 - 4 verse basilicumbladeren
- 1 takje verse peterselie alleen de blaadjes
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 188 kcal / 790 kJ
- Eiwitten
- 3 g
- Vetten
- 16 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Romige champignonsoep
20min
Pompoensoep
35min
Broccolisoep
15min
Romige aspergesoep
25min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35min
Aardappel-preisoep
40min
Zachte bloemkoolsoep
50min
Broccolisoep met volkoren croutons
40min
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Zachte wortelsoep met venkel
40min
Aardappelpuree
45min
Romige courgettensoep
25min