
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Het deeg
- 250 g tarwebloem
- 120 g veganistische margarine koud, in stukken, plus extra om in te vetten
- 60 g water koud
- ½ tl fijn zout
Topping en bereiding
- veganistische margarine
- 1 - 2 teentjes knoflook
- 30 g sojabloem volvet, als eivervanger
- 60 g water
- 400 g zijden tofu uitgelekt
- 30 g olijfolie
- 2 el voedingsgist
- 1 el zetmeel
- 1 tl fijn zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 200 g diepgevroren spinaziebladeren ontdooid, goed uitgelekt, grof gehakt (zie tip)
- 2 el broodkruim veganistisch
- 150 g kerstomaten gehalveerd
- 30 g amandelschilfers
- Voeding
- per 1 stuk
- Calorieën
- 353 kcal / 1480 kJ
- Eiwitten
- 11 g
- Vetten
- 21 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vezels
- 3.8 g