Risotto is een typisch en traditioneel voorgerecht in de Italiaanse keuken, dat wereldwijd bekend is. Dankzij de Thermomix® kunt u thuis eenvoudig en snel risotto maken, die gegarandeerd geslaagd is! Kies uw favoriet uit de vele klassieke, originele en gastronomische risottorecepten!
Dankzij de Thermomix® hoeft u voor de perfecte risotto enkel de ingrediënten klaar te zetten. Lees onze tips indien u creatief aan de slag wil gaan en een eigen recept wilt uitproberen:
1) Kies altijd een rijst die geschikt is voor risotto. Een aantal aanbevolen variëteiten zijn:
Carnaroli: altijd al dente, super voor vis- en vleesrisotto
Vialone nano: rijk aan zetmelen, perfect voor romige risotto’s met groenten
Roma: voor risotto met een zachte en kleverige consistentie
Baldo: absorbeert goed kruiden en vloeistoffen, heeft een heerlijk romige textuur
2) Rooster de rijst gedurende 3 min/120°C/snelheid 1 voor het koken zodat de rijstkorrels intact blijven tijdens het koken.
3) Breng de rijst op smaak met wijn of bier om de aroma’s vast te houden die uw risotto een bijzondere nasmaak geven.
4) Zodra de rijst gekookt is, roert u er de vetstoffen, zoals boter en/of kaas, door, om de risotto te doen glanzen en zijn romige consistentie te geven.