De wereld van de risotto

Risotto is een typisch en traditioneel voorgerecht in de Italiaanse keuken, dat wereldwijd bekend is. Dankzij de Thermomix® kunt u thuis eenvoudig en snel risotto maken, die gegarandeerd geslaagd is! Kies uw favoriet uit de vele klassieke, originele en gastronomische risottorecepten!

Klassieke risotto

Originele risotto

4 geheimen voor de perfecte risotto met de Thermomix®

Dankzij de Thermomix® hoeft u voor de perfecte risotto enkel de ingrediënten klaar te zetten. Lees onze tips indien u creatief aan de slag wil gaan en een eigen recept wilt uitproberen:

1) Kies altijd een rijst die geschikt is voor risotto. Een aantal aanbevolen variëteiten zijn:

Carnaroli: altijd al dente, super voor vis- en vleesrisotto
Vialone nano: rijk aan zetmelen, perfect voor romige risotto’s met groenten
Roma: voor risotto met een zachte en kleverige consistentie
Baldo: absorbeert goed kruiden en vloeistoffen, heeft een heerlijk romige textuur

2) Rooster de rijst gedurende 3 min/120°C/snelheid 1 voor het koken zodat de rijstkorrels intact blijven tijdens het koken.
3) Breng de rijst op smaak met wijn of bier om de aroma’s vast te houden die uw risotto een bijzondere nasmaak geven.
4) Zodra de rijst gekookt is, roert u er de vetstoffen, zoals boter en/of kaas, door, om de risotto te doen glanzen en zijn romige consistentie te geven.

Opwarmmodus

Warm uw risotto op met de innovatieve TM6 opwarmmodus

Risotto is zo heerlijk dat er bijna nooit restjes zijn! Als die er toch zijn, kunt u de restjes risotto, of andere gerechten, eenvoudig opwarmen dankzij de nieuwe TM6 opwarmmodus. Ontdek hoe de Thermomix® uw werk in de keuken alweer vereenvoudigt, waardoor u meer tijd hebt voor uzelf en uw dierbaren. Ontdek 4 gerechten die nog lekkerder zijn dankzij de opwarmmodus.

De opwarmmodus beginnen gebruiken

Gastronomische risotto (ENG)

Ontdek alle heerlijke risotto’s die u kunt bereiden met uw Thermomix®.

Risotto voor elke gelegenheid